Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanej cukinii i fety
Cukinię opłukać, osuszyć pokroić wzdłuż w kilkumilimetrowe plastry, posmarować olejem i z obu stron opiec na grillu, aż zacznie delikatnie mięknąć. Przestudzić, pokroić w mniejsze, wygodne do jedzenia kawałki, przełożyć do naczynia, w którym sałatka będzie podawana. Pomidorki opłukać, osuszyć, pokroić w ósemki, rozłożyć na cukinii. Na wierzch rozkruszyć ser. Bazylię opłukać, otrzepać z wody, palcami podrzeć na mniejsze kawałki, posypać wierzch sałatki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać, wymieszać z oliwą z oliwek i pieprzem, polać sałatkę. Podawać z grillowanym mięsem i grzankami czosnkowymi.
zbysiowa
edytaha
Wpadaj Madziu, jutro robię powtórkę, bo zakochałam się w tej sałatce od pierwszego kęsa :)