Sposób przygotowania:
Salatka z grilowana piersia
Najlepiej zacząć od sosu. Mieszam łyżke stołowa majonezu, z odrobina musztardy i ok łyzka ketchupu. Najlepiej to zrobic pod wlasny smak.
następnie pieprzem i sola opruszam piersi. układam je na rozgrzanej patelni grilowej (najlepiej bez tłuszczu). obsmażam.
W trakcie pieczenia mięsa kromki chleba nacieramy czosnkiem, kroje w drobna kostke i podsmażamy na bardzo małej ilości oleju.
w naczyniu ukladam liście sałaty lodowej, pokrojony w talarki ogórek i kukurydze to wszystko mieszam.Następnie polewam gotowym sosem. Pierś kroje w plasterki i układam na sałatce i posypuje grzankami.
od czasu do czasu posypuje sałatke parmezanem
następnie pieprzem i sola opruszam piersi. układam je na rozgrzanej patelni grilowej (najlepiej bez tłuszczu). obsmażam.
W trakcie pieczenia mięsa kromki chleba nacieramy czosnkiem, kroje w drobna kostke i podsmażamy na bardzo małej ilości oleju.
w naczyniu ukladam liście sałaty lodowej, pokrojony w talarki ogórek i kukurydze to wszystko mieszam.Następnie polewam gotowym sosem. Pierś kroje w plasterki i układam na sałatce i posypuje grzankami.
od czasu do czasu posypuje sałatke parmezanem