Sposób przygotowania:
Sałatka z groszkiem i winogronami
Kapustę pekińską siekamy w drobne paski. Dodajemy odcedzony groszek z puszki. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy ziarna i kroimy w małą kostkę. Winogrona przecinamy na pół i usuwamy ziarna. Rzodkiewki oczyszczamy i siekamy w pół talarki. Obraną cebulę także kroimy w pół talarki, ale cieńsze. Czerwoną paprykę oczyszczamy z ziaren i siekamy w drobną kostkę. na koniec dodajemy posiekamy w średnią kostkę ser feta. W osobnej misce przygotowujemy sos. Dodajemy olej lniany, wodę i zioła prowansalskie i mieszamy. Polewamy nim składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Jemy samą lub z ciemnym pieczywem.