Sposób przygotowania:
Sałatka z groszku cukrowego z mango
Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy groszek cukrowy i wyciskamy sok z ¼ cytryny (dzięki cytrynie groszek zachowa ładny intensywny zielony kolor). Groszek obgotowujemy około 5 minut. Groszek powinien być chrupiący, a nie rozgotowany. Odcedzamy i studzimy. W międzyczasie mango kroimy w kostkę, wędzonego kurczaka pozbawiamy kości i kroimy w dość dużą kostkę. Przygotowujemy sos winegret : Ocet łączymy z oliwą, przyprawiając solą i pieprzem do smaku. Na talerzu układamy przestudzony groszek cukrowy, pokrojone mango i kurczaka, całość posypujemy posiekanymi orzechami. Polewamy przygotowanym winegretem 15 minut przed spożyciem.