Sposób przygotowania:
Sałatka z grzybami
Grzybki marynowane kroimy w kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzamy. Ogórki kiszone kroimy również w kostkę. Jabłko bardzo dokładnie myjemy, obieramy, a później trzemy na tarce o grubych oczkach. Z połówki cytryny wyciskamy sok. Sokiem wyciśniętym z cytryny pokrapiamy starte na tarce jabłko. Ser żółty także kroimy w kostkę. Natkę pietruszki bardzo dokładnie myjemy, a później drobno siekamy. Wszystkie te składniki bardzo starannie mieszamy, a w następnej kolejności polewamy zrobionym sosem.
SOS:
Jogurt naturalny, musztardę oraz majonez mieszamy bardzo dokładnie ze sobą. Sos doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, cukrem oraz solą i dobrze mieszamy.
SOS:
Jogurt naturalny, musztardę oraz majonez mieszamy bardzo dokładnie ze sobą. Sos doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, cukrem oraz solą i dobrze mieszamy.