Sposób przygotowania:
Sałatka z grzybkami marynowanymi.
Ziemniaki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie nie obierać ze skórki i ugotować w garnku wypełnionym posoloną wodą. Po ugotowaniu się ziemniaków należy je wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazda nasiennego, następnie pokroić w średnią kostkę. Rzeżuchę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą i nie kroić. Grzybki marynowane należy wyłożyć na sito i przelać wodą, następnie grzybki pokroić na cztery części. Cebulę należy obrać ze skórki, a następnie pokroić w pół plasterki. Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski, delikatnie oprószyć solą i pieprzem, następnie dodać 200 ml majonezu i wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego :)