Sposób przygotowania:
sałatka z gyrosem
Mięso smażymy na oleju z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy do gyrosa. Ostudzamy.Cebulę oraz ogórki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską w cienkie paseczki. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Przygotowujemy sos: mieszamy 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany (można do smaku dodać soli, pieprzu, vegety według uznania) Układamy warstwowo:sos,kapustę,ogórki,kukurydzę,cebulę, mięso Warstwy powtórzyć. . Nabierać od dołu do góry.
Przygotowujemy sos: mieszamy 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany (można do smaku dodać soli, pieprzu, vegety według uznania) Układamy warstwowo:sos,kapustę,ogórki,kukurydzę,cebulę, mięso Warstwy powtórzyć. . Nabierać od dołu do góry.