Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka z indykiem i kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i sycząca sałatka to idealne danie dla prawdziwych smakoszy.

Sałatka z indykiem i kapustą pekińską

Składniki:

Sałatka z indykiem i kapustą pekińską

 

  • 1 pierś indyka
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z indykiem i kapustą pekińską
Pierś z indyka kroimy na małe plasterki, posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim indyka aż będzie brązowy. Odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Kapustę pekińską kroimy na cienkie paski. Marchew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Kukurydzę z puszki odcedzamy i dodajemy do reszty składników. Na koniec dodajemy ostudzonego już indyka i drobno posiekaną natką pietruszki. Polewamy olejem lnianym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut przed podaniem,

Tagi:

indyk kapusta