ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka z jaj i sałaty zielonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna propozycja śniadaniowa ale nie tylko.

Sałatka z jaj i sałaty zielonej

Składniki:

Sałatka z jaj i sałaty zielonej

 

  • 6 jaj
  • pęczek rzodkiewki
  • główka sałaty zielonej
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z jaj i sałaty zielonej
Jaja gotujemy na twardo w mocno osolonej wodzie. Studzimy, obieramy, kroimy w plasterki. Sałatę myjemy, suszymy za pomocą ręcznika papierowego, rwiemy na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy, odkrawamy końce, kroimy w plasterki. Jaja, sałatę i rzodkiewkę mieszamy. Oliwę mieszamy z octem winnym aż powstanie sos o gładkiej konsystencji. Sosem zalewamy składniki sałatki. Doprawiamy wszystko do smaku solą i cukrem. Mieszamy, podajemy natychmiast. Smacznego!

Tagi:

sałata