LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

sałatka z jajek przepiórczych i łososia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dla tych co lubią smaczne nie codzienne sałatki

sałatka z jajek przepiórczych i łososia

Składniki:

sałatka z jajek przepiórczych i łososia

 

  • 25 jajek przepiórczych
  • 10 g łososia wędzonego
  • 2 łyżki kaparów
  • a do sosu
  • 1 szklanka śmietany 22 %
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (z paczki)
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

sałatka z jajek przepiórczych i łososia
jajka przepiórcze gotujemy na twardo ostudzamy i obieramy staranie, i opłukiwać zimną wodą około 1 minuty A łososia pokroić w szerokie i krótkie paski jajka musimy przekroić na pół i dodać do nich łososia i kapary i mieszać delikatnie
następnie ubijamy śmietanę z sokiem cytrynowym a na koniec dodajemy chrzan z rzeżuchą i koperkiem i solimy ,pieprzymy do smaku mieszając sałatkę polewamy zrobionym sosem posypać paprykę i mieszamy i wstawić do lodówki na około 10 minut