Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem i awokado
Winegret: W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet, wodę, cukier, sól i czarny pieprz. Dobrze wstrząsamy słoikiem do połączenia składników.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na ćwiartki. Sałatę myjemy i odsączamy na sitku lub w wirówce.
Awokado rozcinamy na pół i lekko przekręcamy. Rozpołowione kroimy w skórce na plasterki a następnie delikatnie podważamy łyżką.
Na talerzach układamy sałatę i kiełki rzodkiewki. Na wierzchu układamy wachlarz z połowy pokrojonego awokado oraz ćwiartki jajka.
Całość polewamy przygotowanym wcześniej winegretem.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na ćwiartki. Sałatę myjemy i odsączamy na sitku lub w wirówce.
Awokado rozcinamy na pół i lekko przekręcamy. Rozpołowione kroimy w skórce na plasterki a następnie delikatnie podważamy łyżką.
Na talerzach układamy sałatę i kiełki rzodkiewki. Na wierzchu układamy wachlarz z połowy pokrojonego awokado oraz ćwiartki jajka.
Całość polewamy przygotowanym wcześniej winegretem.