szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Tosty hawajskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty dzięki dodatkowi ananasa mają bardziej orzeźwiający smak. Zamiast dżemu z czarnej porzeczki możemy dodać trochę konfitury z żurawiny.

Tosty hawajskie

Składniki:

Tosty hawajskie

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów szynki konserwowej
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 plasterków ananasa z puszki
  • masło
  • przyprawa ziołowa do masła
  • kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania:

Tosty hawajskie
Tosty podpiec w nagrzanym do 150 stopni piekarniku. Przełożyć na dugą stronę, posmarować masłem, następnie posypać ziołową przyprawą do masła.

Na to nałożyć po plastrze szynki konserwowej, odsączonym z zalewy plastrze ananasa. Następnie każdy przykryć plastrem żółtego sera.

Zapiekać w nagrzanym piekarniku, aż ser ładnie się rozpuści na grzance, ok. 10 minut.

Po wyjęciu w zagłębienie ananasa nałożyć po łyżeczce dżemu z czarnych porzeczek.

Tagi:

tosty