Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem i fasolką szparagową
Sałatę zieloną masłową lub inną umyć i osuszyć, porwać na małe kawałki. Jajka ugotować i pokroić na połówki lub ćwiartki. Fasolkę szparagową umyć i odkroić końcówki , włożyć do garnka z wodą lekko posoloną i ugotować al. dente. Cebule czerwoną obrać i pokroić w piórka lub plasterki.
Pomidory pokroić na grubsze plasterki lub ćwiartki, a jeżeli mamy koktajlowe to na połówki. Na talerzu ułożyć liście sałaty i następnie resztę składników, posypać pieprzem i polać oliwą zmieszaną z sokiem z cytryny i cukrem.
Pomidory pokroić na grubsze plasterki lub ćwiartki, a jeżeli mamy koktajlowe to na połówki. Na talerzu ułożyć liście sałaty i następnie resztę składników, posypać pieprzem i polać oliwą zmieszaną z sokiem z cytryny i cukrem.