Sposób przygotowania:
Salatka z kaparami, ziemniakami, kurczak
Piersi kurczaka pokroić drobno i dobrze przyprawić. Podsmażyć na suchej patelni. Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmażyć drobno pokrojone pieczarki, które lekko posolić i posypać pieprzem ziołowym. Warzywa z puszki odsączyć z zalewy, ogórek drobno pokroić. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać sok z cytryny i ewentualnie zmiażdżony czosnek. Ziemniaki pokroić w pól plastry. Cebule pokroić w drobna kosteczkę. W dużej, przezroczystej salaterce układać kolejno warstwami: piersi z kurczaka, pieczarki, cebule, keczup, kukurydze, groszek, ogórek konserwowy, majonez, ziemniaki, które posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, odsączone kapary i znowu ziemniaki, posypane pieprzem. Przetrzymywać pod przykryciem w lodówce.
margolata
Natala1210