Sposób przygotowania:
Sałatka z kapustą
Kapustę oczyścić, drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na 10 minut.
Rosół zagotować w małym rondlu z pieprzem i octem winnym. Dodać kapustę, gotować 2 minuty na małym ogniu pod przykryciem. Kapustę wyjąć, odłożyć, płyn gotować jeszcze 3 minuty, przestudzić.
Ziemniaki pokroić w kostkę, polać gorącym płynem. Wrzucić szczypiorek i natkę pietruszki, wymieszać. Dodać kapustę i olej. Całość ponownie wymieszać.
Sałatkę odstawić na 10 minut, podawać z plasterkiem szynki.
Rosół zagotować w małym rondlu z pieprzem i octem winnym. Dodać kapustę, gotować 2 minuty na małym ogniu pod przykryciem. Kapustę wyjąć, odłożyć, płyn gotować jeszcze 3 minuty, przestudzić.
Ziemniaki pokroić w kostkę, polać gorącym płynem. Wrzucić szczypiorek i natkę pietruszki, wymieszać. Dodać kapustę i olej. Całość ponownie wymieszać.
Sałatkę odstawić na 10 minut, podawać z plasterkiem szynki.