Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą bulgur, tuńczykiem i botwinką
Kaszę bulgur ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić. Zostawić, aby ostygła.
Ogórka pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do dużej miski. Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy i rzodkiewki pokrojone w ćwierćplasterki.
Dodać wypłukane i osuszone listki młodej botwinki oraz odsączoną soczewicę. Dodać również wystudzoną kaszę. Wymieszać wszystkie składniki.
Przygotować sos z oliwy i sosu sałatkowego. Połączyć go z sałatką. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego
Ogórka pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do dużej miski. Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy i rzodkiewki pokrojone w ćwierćplasterki.
Dodać wypłukane i osuszone listki młodej botwinki oraz odsączoną soczewicę. Dodać również wystudzoną kaszę. Wymieszać wszystkie składniki.
Przygotować sos z oliwy i sosu sałatkowego. Połączyć go z sałatką. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego