Sposób przygotowania:
Sałatka z ananasem, arbuzem i kolendrą
Sałatę zieloną masłową lub inną opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć, pokroić na małe kawałki lub porwać rękoma. Ułożyć na półmisku sałatę zieloną, dodać ananasa obranego i pokrojonego w kostkę.
Arbuza tez pokrojonego w kostkę wcześniej obranego ze skórki. Rzodkiewki zetrzeć na grubszej tarce nie obierać. Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
Kolendrę opłukać i osuszyć, pokroić drobno i dodać do sałaty.
Pomidory suszone wyjąć ze słoika, dodać do sałaty, całość polać olejem z suszonych pomidorów.
Przyprawić pieprzem i wymieszać.
Arbuza tez pokrojonego w kostkę wcześniej obranego ze skórki. Rzodkiewki zetrzeć na grubszej tarce nie obierać. Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
Kolendrę opłukać i osuszyć, pokroić drobno i dodać do sałaty.
Pomidory suszone wyjąć ze słoika, dodać do sałaty, całość polać olejem z suszonych pomidorów.
Przyprawić pieprzem i wymieszać.