Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszy jaglanej i papryki
1)Wymyć dokładnie kaszę na sicie pod bierzącą wodą a następnie odsączyć wodę. Tak przygotowaną kaszę wrzucamy do wrzątku , którego powinno być 2 razy więcej niż kaszy,czyli na szklankę kaszy 2,5 szklanki wody.Wrzątek osolić dodać łyżeczkę masła.2) Cebulę i czosnek drobno posiekać zeszklić na oleju wrzucić do ugotowanej kaszy iwymieszać całość. Kasza będzie miała lepszy smak z cebulką i czosnkiem.3) Paprykę pokroić w średnie paseczki. Rozgrzać ponownie patelnie i wrzucić paprykę smażyć ok 5 minut następnie dodać koperku i 2 listki laurowe, oregano lub bazylię dolać wody i dusić pod przykryciem aż papryka zmięknie.Na samym końcu gotowania dodać do potrawy pietruszkę oraz garść zielonego groszku. Soli do smaku i pieprzuPo ostygnięciu kaszę wyłuż do miseczki i połącz z resztą składników. Podawaj z chlebemna zimno albo na gorąco.