edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z kaszy jaglanej z dodatkiem tuńczyka, kukurydzy, jajek, papryki czerwonej, sera mozzarella oraz ciemnych oliwek.

Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka

 

  • 100 g suchej kaszy jaglanej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 - 3 jajka
  • 1 /2 papryki czerwonej
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • oliwki ciemne według uznania
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka
1. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu

2. Jajka gotujemy na twardo.

3 . Ugotowana i ostudzoną kaszę przekładamy do miski.

4. Dodajemy kukurydzę, drobno posiekane jajka, tuńczyka, pokrojoną paprykę i ser mozzarella oraz oliwki.

5. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka
Ugotowaną i przestudzoną kaszę przekładamy do miski
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka
Do kaszy jaglanej dodajemy odsączoną kukurydzę
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka
Dodajemy do miski ugotowane na twardo jajka
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka
Dodajemy tuńczyka w sosie własnym, ser mozzarella oraz paprykę czerwoną i ciemne oliwki