Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i rzodkiewką
Woreczek z kaszą jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przekładamy do dużej miski. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kaszy.
Dodajemy także odsączonego tuńczyka, groszek konserwowy oraz dokładnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki.
Myjemy i osuszamy sałatę i również wrzucamy do miski.
Przygotowujemy sos na bazie oliwy. Wsypujemy zawartość torebki z sosem sałatkowym do oliwy z oliwek, mieszamy i łączymy z sałatką.
Dodajemy także odsączonego tuńczyka, groszek konserwowy oraz dokładnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki.
Myjemy i osuszamy sałatę i również wrzucamy do miski.
Przygotowujemy sos na bazie oliwy. Wsypujemy zawartość torebki z sosem sałatkowym do oliwy z oliwek, mieszamy i łączymy z sałatką.