Sposób przygotowania:
Sałatka z keczupowym kurczakiem i brokułem
Filet z piersi kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, cząbrem i czosnkiem granulowanym. Mięso smażymy do miękkości na patelni.
Pod koniec dodajemy keczup i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut, aż mięso wchłonie keczup. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. W misce dokładnie mieszamy ze sobą kurczaka, pokrojone drobno różyczki brokułu, ogórki oraz kukurydzę.
Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ponownie mieszamy i wstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
Pod koniec dodajemy keczup i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut, aż mięso wchłonie keczup. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. W misce dokładnie mieszamy ze sobą kurczaka, pokrojone drobno różyczki brokułu, ogórki oraz kukurydzę.
Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ponownie mieszamy i wstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.