Sposób przygotowania:
Sałatka z kiszoną kapustą
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki lub w kostkę.
Kapustę kiszoną drobno pokroić, jabłko umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ razem z ogórkiem pokroić w kostkę.
Ziemniaki wymieszać z cebulą, kapustą, jabłkiem i ogórkiem. Przyprawić do smaku pieprzem.
Jogurt wymieszać z ziołami, polać składniki sałatki. Całość ostrożnie wymieszać. Sałatkę przed podaniem posypać pestkami słonecznika.
Kapustę kiszoną drobno pokroić, jabłko umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ razem z ogórkiem pokroić w kostkę.
Ziemniaki wymieszać z cebulą, kapustą, jabłkiem i ogórkiem. Przyprawić do smaku pieprzem.
Jogurt wymieszać z ziołami, polać składniki sałatki. Całość ostrożnie wymieszać. Sałatkę przed podaniem posypać pestkami słonecznika.