Sposób przygotowania:
Sałatka z kotletem drobiowym i kalarepką
Mięso rozbijamy, oprószamy przyprawami. Obtaczamy w mące, w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Ogórka i kalarepkę obieramy i myjemy. Cebulkę myjemy i osuszamy. Kotleta kroimy w kostkę. Tak samo kroimy pomidorki i ogórka.
Kalarepkę ścieramy na tarce, cebulkę kroimy. Wszystko łączymy ze sobą. Dodajemy oliwę i przyprawy, mieszamy.
Ogórka i kalarepkę obieramy i myjemy. Cebulkę myjemy i osuszamy. Kotleta kroimy w kostkę. Tak samo kroimy pomidorki i ogórka.
Kalarepkę ścieramy na tarce, cebulkę kroimy. Wszystko łączymy ze sobą. Dodajemy oliwę i przyprawy, mieszamy.