Sposób przygotowania:
Sałatka z krabów
Por oczyścić,przekroić wzdłuż na pół ,opłukać i pokroić na kawałki. Zblanszować w osolonym wrzątku,ostudzić i odsączyć.
Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plastry. Pomidory
umyć,wyjąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Obrany ząbek czosnku zmiażdżyć ,rozetrzeć ze szczyptą soli i pieprzem. Wymieszać to z sokiem grejpfrutowym,cytrynowym
i olejem. Pałeczki krabowe pokroić na malutkie kawałki. Kraby delikatnie wymieszać z porem pomidorami i pieczarkami. Polać przygotowaną zalewą.Można podawać w miseczkach z grejpfruta.
Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plastry. Pomidory
umyć,wyjąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Obrany ząbek czosnku zmiażdżyć ,rozetrzeć ze szczyptą soli i pieprzem. Wymieszać to z sokiem grejpfrutowym,cytrynowym
i olejem. Pałeczki krabowe pokroić na malutkie kawałki. Kraby delikatnie wymieszać z porem pomidorami i pieczarkami. Polać przygotowaną zalewą.Można podawać w miseczkach z grejpfruta.