Sposób przygotowania:
Sałatka z krewetekAby przygotować sałatkę z krewetek postępuj wg. przepisu:
W średniej wielkości garnku zagotuj 4,5 litra obficie osolonej wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj krewetki i gotuj, aż zrobią się różowe – zajmie Ci to około 3 minuty. Następnie szybko przenieś je na durszlak i umieść pod zimną wodą. Rób to tylko kilka sekund, gdyż krewetki powinny być jeszcze lekko ciepłe. Otrząśnij durszlak aby pozbyć się nadmiaru wody. W małej miseczce wymieszaj majonez, śmietanę i estragon, odłóż na bok. W średniej wielkości misce wymieszaj ciepłe krewetki z sokiem z cytryny i octem. Następnie dodaj seler i cebulkę. Na koniec połącz z mieszaniną z majonezu, solą, pieprzem i przełóż do naczynia z przykryciem. Przechowuj w lodówce. Smacznego!