WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 987]

Fasolka szparagowa na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą i koperkiem, ale zrobiona w nieco inny sposób niż robi ją większość.

Fasolka szparagowa na masełku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka szparagowa na masełku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na masełku

ETAP 1:

Fasolkę umyć i odciąż końcówki. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i wystudzić.

Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić fasolkę i smażyć aż się przyrumieni. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wrzucić posiekany koperek i wymieszać. Posypać bułką tartą i podsmażyć ok. 2 minutki aż bułka się zrumieni.

Podawać na gorąco jako dodatek do mięsa lub samodzielną przekąskę.

Fasolka szparagowa na masełku
Fasolka szparagowa na masełku podana z kotletem