Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczaka z grzankami
włoską kapustę bardzo drobno szatkujemy. Mięso kroimy w małą kostkę, smażymy na niewielkiej ilości oleju i doprawiamy przyprawą do gyrosa - dodajemy do kapusty, wsypujemy również odcedzoną kukurydzę. Ogórka obieramy ze skórki, a następnie kroimy w grubszą kostkę, natomiast cebulkę w małą - dodajemy do sałatki. Dodajemy również majonez i całość dokladnie mieszamy.
Do miseczki przekładamy masło, dodajemy rozgnieciony czosnek oraz dodajemy sól i bazylię - bardzo dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na ukos i smarujemy masłem czosnkowym, układamy na blaszce, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut w temp 180*. Sałatkę podajemy z gorącymi grzankami
Do miseczki przekładamy masło, dodajemy rozgnieciony czosnek oraz dodajemy sól i bazylię - bardzo dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na ukos i smarujemy masłem czosnkowym, układamy na blaszce, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut w temp 180*. Sałatkę podajemy z gorącymi grzankami