Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z porem, śmietaną i bułką graham
Pora z czosnkiem należy drobno posiekać. Natomiast bułkę namoczoną w wodzie/mleku należy niezbyt mocno odcisnąć. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wyrobić dłonią. Masę doprawić według smaku i uformować z niej kotlety.
Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Kotlety najpierw smażyć na sporym ogniu i po przyrumienieniu się zmniejszyć płomień. Po zmniejszeniu ognia smażyć 3-4 minuty.
Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Kotlety najpierw smażyć na sporym ogniu i po przyrumienieniu się zmniejszyć płomień. Po zmniejszeniu ognia smażyć 3-4 minuty.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):