Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i figami
Pierś z kurczaka kroimy na plastry (powinny być dość płaskie kawałki mięsa). Dokładnie nacieramy olejem (ok 5 łyżek) i odstawiamy na dwie godziny do lodówki.
Następnie grillujemy kurczaka (np. na grillu elektrycznym).
Ser camembert również grillujemy, ale dosłownie przez kilka chwil. A następnie kroimy go na trójkąty.
Rukolę, pomidorki i figi myjemy i osuszamy. Na talerzach układamy rukolę, przekrojone na pół pomidorki, kurczaka, ser camembert i figi pokrojone na ćwiartki.
Całość polewamy resztą oleju i posypujemy grubo mielonym pieprzem kolorowym.
Następnie grillujemy kurczaka (np. na grillu elektrycznym).
Ser camembert również grillujemy, ale dosłownie przez kilka chwil. A następnie kroimy go na trójkąty.
Rukolę, pomidorki i figi myjemy i osuszamy. Na talerzach układamy rukolę, przekrojone na pół pomidorki, kurczaka, ser camembert i figi pokrojone na ćwiartki.
Całość polewamy resztą oleju i posypujemy grubo mielonym pieprzem kolorowym.