Sposób przygotowania:
Kokosowe muffiny wieloowocowe
Do jednej miski wsypujemy suche składnik: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek o pieczenia i wiórki kokosowe - mieszamy. Do drugiej miski wlewamy mokre składniki: kefir, mleko, olej i wbijamy jajka - mieszamy.
Do suchych składników przelewamy mokre i dokładnie mieszamy.
Formę do muffin wykładamy papilotami, uzupełniamy je do 3/4 wysokości, nakładamy mix owoców, posypujemy kruszonką. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.
Podajemy dekorując szczyptą cukru pudru.
Do suchych składników przelewamy mokre i dokładnie mieszamy.
Formę do muffin wykładamy papilotami, uzupełniamy je do 3/4 wysokości, nakładamy mix owoców, posypujemy kruszonką. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.
Podajemy dekorując szczyptą cukru pudru.
niezły kąsek
SylaUla
Magdalena88
Konczi