WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Omlet na jednym jajku, z mąką kukurydzianą i mlekiem, z płatkami kukurydzianymi, słonecznikiem i orzechami włoskimi.

Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem

ETAP 1:

Jajko wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać sól, mąkę i mleko i wymieszać na jednolitą masę. Płatki kukurydziane trochę pokruszyć i wymieszać z orzechami i słonecznikiem. Mieszankę wsypać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać.

Na patelni rozgrzać trochę oleju i wyłożyć masę. Smażyć na rumiano z obu stron i wyłożyć na talerz.

Podawać na gorąco.

Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem
Omlet kukurydziany w trakcie smażenia na patelni
Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem
Składniki na omlet kukurydziany po wymieszaniu
Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem
Mieszanka płatków, orzechów i słonecznika wsypana do masy jajecznej
Omlet kukurydziany z orzechami i słonecznikiem
Mąka kukurydziana wsypana do roztrzepanego jajka

Tagi:

omlet jajka dania