WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Jajka w parówkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste do zrobienia i szybkie danie z dwóch składników. Urozmaicenie dla tradycyjnych jajek sadzonych.

Jajka w parówkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka w parówkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka w parówkach

ETAP 1:

Parówki obrać z folii. Jedną przeciąć na pół nie docinając jednego końca i wygiąć boki tworząc serduszko. Brzegi spiąć wykałaczką. Drugą naciąć po całości co ok. 0,5cm i wygiąć w kółko.

Na patelni rozgrzać tłuszcz i wyłożyć parówki. W środek każdej parówki wbić jajko. Smażyć aż się zetnie i przewrócić na drugą stronę. Znów smażyć do ścięcia. Zdjąć na talerz.

Podawać z pieczywem.

Jajka w parówkach
Jajka w parówkach po usmażeniu na patelni
Jajka w parówkach
Jajka przyprawione na patelni solą i pieprzem
Jajka w parówkach
Jajka wybite na patelnię do kształtow z parówek.
Jajka w parówkach
Parówki ponacinane i wygięte w serduszki kolko