Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe z powidłami (bezglutenowe)Przygotowanie składników:
Składniki ciasta suche (mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukry) wymieszać dokładnie w jednej misce. W osobnej misce połączyć ze sobą mokre składniki ciasta (jaja, jogurt i roztopione masło).
Przygotowanie ciasta:
Mokre składniki przelać do suchych, dokładnie wymieszać na gładką masę bez grudek.
Wykładanie ciasta:
Foremkę do babeczek wyłożyć papilotkami, na papilotki wykładać po łyżeczce ciasta, wygładzić.
Pieczenie:
Następnie na ciasto układać po łyżeczce dżemu, przykryć ciastem które pozostało, wygładzić. Piec 20 minut w 220 stopniach, po upieczeniu babeczki przestudzić.
Przygotowanie polewy:
Czekoladę z mlekiem i olejem rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ostudzone babeczki, odstawić w chłodne miejsce aby zastygła. Życzę smacznego!
lukrowanepierniczki