Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczaka z roszponką i fetą
Umyte i osuszone mięso kroimy w paski. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty i wykładamy na mięso. Trzeba przemieszać, aby każdy kawałek mięsa był w marynacie. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Umytą i osuszoną roszponkę przekładamy do miseczki. Dodajemy do niej porwaną na kawałki i umytą sałatę. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory. Przygotowujemy sos i zalewamy nim naszą sałatkę. Mieszamy. Dodajemy kawałeczki sera i jeszcze raz wszystko delikatnie mieszamy. Mięso układamy na blasze wraz z marynatą i pieczemy około 20-30 minut. Przestudzone mięso kroimy na kawałki. Na talerz układamy porcję sałatki, a następnie kurczaka. Można również mięso wymieszać z sałatką.