Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem na roszponce
Filet myję osuszam, oprószam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażę z każdej strony na rumiano zawijam w folię, zostawiam do przestudzenia. Roszponkę i kapustę pekińską płuczę osuszam. Kapustę drobno szatkuję i razem z roszponką rozkładam na talerze.
Opłukane rzodkiewki kroję w plasterki układam na sałacie kolejno pokrojonego w kostkę fileta.
W szklance mieszam za sobą musztardę, miód, sok z cytryny, po szczypcie soli i pieprzu na końcu wlewam oliwę. Sosem polewam sałatkę.
Opłukane rzodkiewki kroję w plasterki układam na sałacie kolejno pokrojonego w kostkę fileta.
W szklance mieszam za sobą musztardę, miód, sok z cytryny, po szczypcie soli i pieprzu na końcu wlewam oliwę. Sosem polewam sałatkę.