Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem,pomidorami, pekinką
Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kosteczkę. Przyprawić przyprawa Gyros, maggi, solą, pieprzem ziołowym i czarnym mielonym, oraz suszonym oregano. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, lub jeśli mamy dobrą patelnię, smażymy bezdeszczowo. Usmażone mięso odcedzamy z płynu i studzimy. Przekładamy na dno dużej, najlepiej przezroczystej salaterki. Pomidory obieramy ze skórki i drobno kroimy, podobnie postępujemy z cebulą. Na mięso ukladamy warstwę cebuli, następnie warstwę pomidorów. Pomidory posypujemy sola i pieprzem ziołowym. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny. Można dodać nieco świeżo zmielonego pieprzu. Sosem polewamy pomidory. Następnie kładziemy warstwę odsączonej kukurydzy, a na nią posiekana drobno kapustę pekińską. Wstawiamy na 20 minut do lodówki aby smaki się przegryzły.