Sposób przygotowania:
Sałatka z liczi podawana w pomarańczach
Najtrudniejsze w zrobieniu tej sałatki jest tak naprawdę wydrążenie pomarańczy tak, aby nadawały się jako salaterki na sałatkę. Wybieramy duże pomarańcze, ścinamy wierzch, na wysokości okoł 1/3 pomarańczy. Wybieramy cały miąższ ze środka i powstałe puste kubeczki ozdabiamy wbijając w nie goździki. Część miąższu pomarańczy obieramy z cienkiej białej skórki i wkładamy do miski, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki banana. Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę, kiwi obieramy i kroimy w małe kawałki. Liczy odsączamy z zalewy i kroimy conajmniej na połówki lub drobniej. Całość mieszamy i przekładamy do pomarańczy. Posypujemy kuleczkami granata. Migdały ścieramy na drobnej tarce i posypujemy juz gotową sałatke. Całość możemy polać likierem rumowy, bezpośrednio przed podaniem.