Sposób przygotowania:
Sałatka z łososiem i szparagami
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, szatkujemy i układamy na talerzu. Białe szparagi obieramy, wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru i gotujemy do miękkości.
Następnie kroimy na kawałki i układamy na sałatce. Dodajemy pokrojonego łososia, pomidora podzielonego na cząstki oraz oliwki.
Robimy sos z jogurtu naturalnego z dodatkiem posiekanego koperku, pieprzu i szczypty soli. Robimy kleksy z sosu na sałatce i podajemy.
Następnie kroimy na kawałki i układamy na sałatce. Dodajemy pokrojonego łososia, pomidora podzielonego na cząstki oraz oliwki.
Robimy sos z jogurtu naturalnego z dodatkiem posiekanego koperku, pieprzu i szczypty soli. Robimy kleksy z sosu na sałatce i podajemy.