Sposób przygotowania:
Sałatka z sosem porzeczkowym i szparagami
Mix sałat układam na talerzu. Pomarańczo obieram, filetuję i cząstki dodaję do sałaty. Gruszkę kroję na ćwiartki i grilluję na grillu elektrycznym Każdą cząstkę smaruję olejem rzepakowym. Układam na salacie, dodaję migdały prażone, kulki mozzarelii, kawałki łososia, cebulę czerwoną. Szparagi gotuję w osolonej wodzie aldente. Kroję na kawałki. Do rondelka wrzucam porzeczkę, i chwilę przesmażam. Następnie, dodaję wino i ocet balsamico. Jak sos zacznie się redukować, przecieram go przez sito. Chcę pozbyć się pestek i skórek. Przekładam z powrotem do rondelka i dalej redukuje jak jest potrzeba. Doprawiam sola, pieprzem, cukrem. Sałatkę polewam sosem przed podaniem.