Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem orzo i świeżymi warzywami
Makaron wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy al dente.
Kroimy w drobną kostkę pomidory, ogórka oraz paprykę i dodajemy warzywa do makaronu. Mieszamy.
Przygotowujemy dressing: cytrynę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę. Dodajemy oliwę, szczyptę ostrej papryki, zioła prowansalskie, posiekane kapary i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i łączymy sos z sałatkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Kroimy w drobną kostkę pomidory, ogórka oraz paprykę i dodajemy warzywa do makaronu. Mieszamy.
Przygotowujemy dressing: cytrynę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę. Dodajemy oliwę, szczyptę ostrej papryki, zioła prowansalskie, posiekane kapary i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i łączymy sos z sałatkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.