Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 706]

Mini marchewki w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pysznym dodatkiem do mięsa są mini marchewki z dodatkiem miodu. Tak przygotowane marchewki możemy również podać na różne uroczystości.

Mini marchewki w miodzie

Składniki:

Mini marchewki w miodzie

 

  • ½ kg marchewek mini
  • 2 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki Chili
  • 100 g Roszponki

Sposób przygotowania:

Mini marchewki w miodzie

I

Mini Marchewki w miodzie
Przygotowanie marchewki, masło rozpuszczamy dodajemy miód oraz chili i smażymy marchewki.

1. Mini marchewki gotujesz w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozpuszczasz masło, dodajesz miód, chili oraz ugotowane marchewki. Smażysz około 10 minut.

II

Mini Marchewki w miodzie
Układanie roszponki oraz marchewek mini.

3. Roszponkę układasz w naczyniu po bokach a w środku układasz mini marchewki, polewasz sosem.

III

4. Marchewki gotowe, podajesz jako dodatek do mięsa.
5. Smacznego.