Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 706]

Sałatka z warzyw konserwowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka do zrobienia sałatka na różne uroczystości lub drugie śniadanie wystarczy 20 minut i możesz się rozkoszować jej wyśmienitym smakiem.

Sałatka z warzyw konserwowych

Składniki:

Sałatka z warzyw konserwowych

 

  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik pieczarek konserwowych
  • 6 szt. ogórków konserwowych
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 5 jajek całych
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z warzyw konserwowych

I

Sałatka a warzyw konserwowych
Przygotowanie warzyw, groszku, papryki, kukurydzy, ogórków oraz pieczarek.

1. Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę.
2. Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw.

II

Sałatka a warzyw konserwowych
Przygotowanie pozostałych składników sałatki.

3. Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno.
4. Szczypiorek drobno siekasz.
5. Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz.

III

6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego