Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z roszponki i mieszanki warzywnej
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy roszponke i odsączamy z wody. Mrożone warzywa wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut.
Ugotowane warzywa przekładamy do miski z zimną wodą, po kilku minutach odsączamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Składniki na sos przekładamy do miski i mieszamy. Na talerzu układamy : roszponkę, warzywa i polewamy sosem.
Ugotowane warzywa przekładamy do miski z zimną wodą, po kilku minutach odsączamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Składniki na sos przekładamy do miski i mieszamy. Na talerzu układamy : roszponkę, warzywa i polewamy sosem.
CORAL
kuchenny świat