Sposób przygotowania:
Sałatka pomidor rzodkiewka sałata
Wszystkie warzywa bardzo dokładnie myjemy. Sałatę osuszamy i rwiemy do miski na średniej wielkości kawałki. Kapustę pekińską drobno kroimy i dodajemy do miski z sałatą. Rzodkiewki kroimy na półplasterki i dodajemy do miski.
Obrane z skóry pomidory kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty warzyw. Szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do reszty składników.
Składniki sosu dokładnie mieszamy i przed podaniem wlewamy do miski. Całość dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Wierzch posypujemy rzeżuchą oraz szczypiorkiem. Podajemy od razu po dodaniu sosu inaczej sałatka "oklapnie".
Obrane z skóry pomidory kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty warzyw. Szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do reszty składników.
Składniki sosu dokładnie mieszamy i przed podaniem wlewamy do miski. Całość dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Wierzch posypujemy rzeżuchą oraz szczypiorkiem. Podajemy od razu po dodaniu sosu inaczej sałatka "oklapnie".