Jajka faszerowane rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smacznie i szybko, jajka w raczej dietetycznej formie bo bez dodatku majonezu (zamiast majonezu jedynie jogurt), dość wyraziste w smaku.

Jajka faszerowane rzodkiewką

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewką
Jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu jajka obrać i pokroić na pół. Żółtka wyjąć i przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Białka ułożyć na talerzyku.

Rzodkiewkę w miarę drobno pokroić i dodać do żółtek. Czosnek zetrzeć na tarce lub drobno posiekać i dodać do żółtek i rzodkiewki. Do żółtek, czosnku i rzodkiewki dodać jogurt naturalny.

Farsz w miseczce wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz nakładać do odłożonych na talerzyk białek. Można na każde nafaszerowane jajko ułożyć po plasterku rzodkiewki.