Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane rzodkiewką
Jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu jajka obrać i pokroić na pół. Żółtka wyjąć i przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Białka ułożyć na talerzyku.
Rzodkiewkę w miarę drobno pokroić i dodać do żółtek. Czosnek zetrzeć na tarce lub drobno posiekać i dodać do żółtek i rzodkiewki. Do żółtek, czosnku i rzodkiewki dodać jogurt naturalny.
Farsz w miseczce wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładać do odłożonych na talerzyk białek. Można na każde nafaszerowane jajko ułożyć po plasterku rzodkiewki.
Rzodkiewkę w miarę drobno pokroić i dodać do żółtek. Czosnek zetrzeć na tarce lub drobno posiekać i dodać do żółtek i rzodkiewki. Do żółtek, czosnku i rzodkiewki dodać jogurt naturalny.
Farsz w miseczce wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładać do odłożonych na talerzyk białek. Można na każde nafaszerowane jajko ułożyć po plasterku rzodkiewki.