Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka z rukolą, marynowanymi z ziołami pieczarkami i ketchupowym sosem.

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Składniki:

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

 

  • 1 garść rukoli
  • 10 pieczarek marynowanych z ziołami
  • 1/4 cebuli
  • 3 czubate łyżeczki sera feta
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 łyżeczki oleju
  • 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Pieczarki wyjąć z zalewy, pokroić na 4 części i dodać do rukoli. Cebulę pokroić w drobną kostkę, ser feta rozkruszyć. Cebulę i ser również dodać do rukoli. Wszystko wymieszać. Przygotować gładki sos z oleju, octu balsamicznego, cukru, ketchupu i pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią. Sos dodać do sałatki i lekko wymieszać. Można sałatkę lekko posolić, ale ja tego nie robiłam, bo wg mnie ser feta jest wystarczająco słony.

Tagi:

sery zioła ser