Sposób przygotowania:
Udka cacciatoreI
 
1. Mięso kroję na małe kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą kurczaka. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu zdejmuję z patelni, odstawiam na bok.
II
 
2.	Na tej samej patelni smażę cebulę, czosnek drobno pokrojone.
3.	Następnie do warzyw dodaję pokrojone pieczarki w plasterki, doprawiam pieprzem oraz solą, smażę przez pięć minut, aż grzyby się zeszklą, a następnie dodaję papryki pokrojone w drobne paseczki. Smażę jeszcze kilka minut, aż papryki nieco zmiękną.
4.	Dodaję kurkumę, oregano, czerwone wino, koncentrat pomidorowy i pokrojone pomidory. Dobrze mieszam i doprowadzam do wrzenia.
III
5.	Na koniec sos warzywny łączę z mięsem.
6.	Danie gotowe, podaję z ryżem.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
