Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna. Kwaśne pieczarki i świeży koperek to wspaniałe połączenie smaków. Polecam na śniadanie, kolację a także na wszelkie uroczystości rodzinne.

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą

Składniki:

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 2 słoiczki marynowanych pieczarek (2 razy po 290 g)
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • długi ogórek szklarniowy
  • 2 pęczki koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą

sałatka z pieczarkami 1

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą
Marynowanie pieczarki kroimy w plasterki

Ryż w woreczkach przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w plastry.

Sałatka z pieczarkami 2

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą
Kukurydzę konserwową odsączamy z nadmiaru wody

Kukurydzę na sitku odsączamy z nadmiaru wody.

Sałatka z pieczarkami 3

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą
Ogórka kroimy w drobną kostkę. Można lekko odcisnąć z wody

Obranego ze skórki ogórka kroimy w kostkę.

Sałatka z pieczarkami 4

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą
Umytą zieleninę bardzo drobno siekamy

Koperek drobno siekamy przy pomocy noża.

Sałatka z pieczarkami 5

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą
Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu. Mieszamy.

Wszystkie składniki wkładamy do miski. Majonez łączymy z musztardą. Solimy i pieprzymy do smaku. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Chłodzimy.