Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych ziemniaków i koperku
1. Ziemniaki czyścimy kroimy na 4 części, a marchewkę (obraną i umytą) przekrawamy na pół wzdłuż. Warzywa gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie studzimy. 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie kroimy w kostkę. 3. Koperek płuczemy i drobno siekamy. 4. Ogórki kiszone wyciągamy z zalewy, kroimy w kostkę i razem z koperkiem wrzucamy do miski. Dodajemy jajka. Ziemniaki i marchewkę kroimy - ziemniaki w kostkę, marchewkę w półplasterki, dorzucamy do miski i wszystko mieszamy. 5. Dodajemy majonez (ok. 3 łyżek), dokładnie łączymy i doprawiamy pieprzem i solą. 6. Przed podaniem sałatkę koniecznie należy schłodzić!