Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych ziemniaków z kalarepką i jajkiem
Ziemniaki bardzo dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy, a kiedy przestygną, kroimy w grube plastry.
Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Ogórki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos:
Do miseczki wlewamy jogurt grecki, dodajemy ocet winny i przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Mieszamy wszystkie warzywa. Dodajemy posiekany koperek. Na wierzchu układamy pokrojone na grube plasterki jajka.
Polewamy sałatkę sosem i posypujemy koperkiem.
Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Ogórki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos:
Do miseczki wlewamy jogurt grecki, dodajemy ocet winny i przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Mieszamy wszystkie warzywa. Dodajemy posiekany koperek. Na wierzchu układamy pokrojone na grube plasterki jajka.
Polewamy sałatkę sosem i posypujemy koperkiem.